Így alakul a vonat- és buszközlekedés húsvéthétvégén

Megosztás

Kissé bonyolult lesz nyomon követni, hogy a négy nap során pontosan milyen menetrend szerint közlekednek majd a járatok.

A MÁV-START járatai április 6-án, csütörtökön, a tavaszi szünet első napján a pénteki, 7-én, pénteken a szombati, 8-án (szombat) és 9-én (vasárnap) az ünnepnapi, 10-én (hétfő) a vasárnapi, 11-én (kedd) már a munkanapi menetrend szerint közlekednek – írták a szerdai közleményükben, amelyet a Minap.hu szemlézett.

Külön kiemelték, hogy jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Azt is felidézték: tavaly a húsvéti időszakra közel nyolcszázezren váltottak vasúti menetjegyet – és ebben a bérlettel utazók nincsenek benne. Ezért idén is a jobban kihasznált reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően egyebek mellett a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza közötti Nyírség InterCity-khez, valamint a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest között közlekedő Tokaj IC-khez.

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul a tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején. Április 5-én, szerdán munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, 6-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 7-én, nagypénteken a munkaszüneti napon, 8-án a szabadnapon, 9-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, 10-én, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok. Április 11-én a hét első tanítási szünetes munkanapjának, míg 12-én munkanapnak és a hét első tanítási napjának megfelelő menetrend lesz érvényben.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. A további részletek, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el.

A Volánbusz pénztárainak húsvéti nyitvatartása ITT olvasható.

Végül arra is felhívták a figyelmet, hogy az április 6-11. közötti tavaszi szünetben minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja világoskék Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek